Wie zijn wij & wat willen we bereiken?

Wij zetten ons in sinds 6 maart 2014 in voor minderbedeelde mensen die niet terecht kunnen bij de (wachtlijst) voedselbank of sociaal wijkteam, bestemd voor mensen uit Zaanstad, Wormerland en Oostzaan.

Door middel van onze donateurs kunnen onze broodverdelers elke dag vers brood verdelen vanuit een andere locatie. Dit wordt elke dag door de verdeler zelf op de Facebook groep Prakkie eten over 075 gezet zodat mensen gedurende de dag mee kunnen loten. Er zijn ook mensen wie geen Facebook hebben en daar hebben we via Whats App contact mee.

Ook is er een mogelijkheid dat de verdeler mensen uit moet loten omdat de donateurs niet veel meer over hebben aan het einde van de dag. Loot je wel mee voor het brood, dan moet je dit diezelfde avond op- halen bij de opgegeven locatie, dit staat in het bericht vanaf en tot welke tijd. Leden kunnen ook zelf levensmiddelen aanbieden door middel van loting. Ook kunnen wij indien nodig 1x p.m. een noodoproep verzorgen. Dit doen wij samen met onze leden en donateurs daarom kunnen wij niet meer noodoproepen beantwoorden aangezien wij dit niet elke keer van hen kunnen verwachten. Wij verwijzen leden naar Sociaal wijkteams om langdurige problematiek aan te pakken. 

Wij richten een Stichting met SSBI-status op voor de regio Zaanstad, Wormerland en Oostzaan om armoede te bestrijden. Genaamd Stichting Prakkie eten over 075.

Over team

Lammie Tuinhof

Secretaris / Penningmeester

Ik ben Lammie Tuinhof Landmeter. Ik ben getrouwd met Jan Tuinhof en moeder van 2 dochters. Ik ben 3 dagen werkzaam bij Evean. Ik ben begonnen als broodverdeelster büij Prakkie eten over 075. Na een jaartje verdeelster te zijn geweest hebben ze me gevraagd of ik in het beheer wilde. Toen we Stichting zijn geworden ben ik Secretaris/Penningmeester geworden van de stichting. Ook maak ik deel uit van het bestuur. We zijn nu 5 jaar verder en ik deel nog steeds brood en ook groente uit op woensdag. En doe het nog steeds met veel plezier. 

Elain van Hunen

Voorzitter en Penningmeester

Alleenstaande moeder van 3 geweldige kinderen met zorgachtergrond en zelf minima.

Sinds augustus 2015 broodverdeler bij Prakkie eten over 075, maart 2018 in het beheer gekomen en in augustus 2018 het stokje overgenomen van onze oprichtster Karin Deijmann.

Reden waarom ik mij voor de volle 100% inzet voor onze Stichting is dat er zoveel mensen zijn die in armoede leven waar ik een steentje voor wil bijdragen in onze maatschappij.

Lidiam Tuinhof

Ik ben Lidiam Tuinhof, 27 jaar. Ik woon in Wormerveer en zit bij het bestuur van Prakkie. In het dagelijks leven werk ik fulltime als lasser/onderhoudsmonteur. Waarom ik bij Prakkie zit? Ik vind het gewoon leuk, en heel dankbaar om mensen te kunnen helpen.