Prakkie eten over 075

Door middel van onze donateurs kunnen onze broodverdelers 6 dagen per week dag vers brood en soms via donateurs andere levensmiddelen verdelen vanuit verschillende locaties. Dit wordt elke dag door de verdeler zelf op de Facebooksite www.facebook.com/groups/prakkieetenover075 Prakkie eten over 075 gezet zodat mensen gedurende de dag mee kunnen loten. Doordat wij afhankelijk zijn van onze donateurs kunnen wij niet van tevoren zeggen dat iedereen die brood nodig heeft ook daadwerkelijk kan komen. Dan moet de verdeler helaas mensen uit moet loten maar dit komt gelukkig niet veel voor. Loot je wel mee voor het brood moetje dit diezelfde avond op te halen op de aangegeven locatie, dit staat in het bericht vanaf en tot welke tijd. 

Er zijn ook leden die te veel gekookt hebben en het zonde vinden om het weg te gooien of hebben iets in de kast staan wat niet meer gebruikt wordt. Dan zetten zij dit op Prakkie eten over 075 en kunnen leden hier zelf op reageren met: Ik loot mee.

Soms zet een cateringbedrijf iets op de facebookgroep en dit eten mag niet meer als € 5,00 kosten. Dit wordt dan zelf door het cateringbedrijf in het bericht gezet.


Noodoproep:

Soms krijgen wij een noodoproep van een gezin via het SWT of het gezin zelf. Vaak heeft iemand dan al bijna of geen eten meer in huis. Een noodoproep plaatsen wij in principe 1 x per maand daar wij van onze leden en donateurs niet kunnen verwachten regelmatig levensmiddelen te doneren. Als een gezin of persoon zichzelf aanmeldt dan wordt deze eerst gescreend bij SWT of budgetbeheer/budgetcoach. Voor een noodoproep trekken wij een week ervoor uit en worden er al tussendoor levensmiddelen gebracht.